Najlepsze przepisy kulinarne. Zdradzamy sekretne przepisy naszych babć oraz przepisy kulinarne współczesnej kuchni.
Przepis na
Kotlet schabowy w panierce z papryką
Podsumowanie
Czas przygotowania:
15 min.
Obróbka termiczna:
15 min.
Czas do podania:
30 min.
Poziom trudności:
Bardzo prosty
Ilośc porcji:
4
Informacje o użytkowniku
aleBabka
Użytkownik serwisu od: lut 6, 2018
Lokalizacja: Polska
Obserwowani użytkownicy
Twoja lista obserwowanych użytkowników jest pusta.

Kotlet schabowy

Kategoria: Dania z mięsa
dodano: śro, 7 lut,2018,10:41
star star star star star
5 na 5 średnia z 2 ocen
komentarze: 0 - wyświetleń: 1293

Dokładny opis cyklu przygotowania, duszenia, gotowania, pieczenia, etc.

 

Rozciągnij kawałek folii na desce do krojenia, zawiń w nią stek.

 

Rozbij, aż będzie naprawdę płaski i cienki.( porcje mięsa przed rozbiciem powinny mieć ok. 1cm. grubości )

 

Wymieszaj mąkę i paprykę mieloną z solą i pieprzem na talerzu.

 

Do następnego naczynia wbij i roztrzep jajka.

 

W kolejnym naczyniu ( talerz) przygotuj bułkę tartą.

 

Wcześniej rozbite steki obsyp przygotowaną posypką z papryki, mąki, soli i pieprzu, a następnie zamocz w jajku i obtocz w bułce tartej.

 

Podgrzej na patelni 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju. Połóż kotlet i smaż około 1 min. z każdej strony, aż bułka będzie złota i chrupiąca.

 

Podawaj z ziemniakami, frytkami, surówkami, etc. według uznania i gustu.

Smacznego.

 

Składniki, ilości, proporcje, etc.

4 porcje/kawałki schabu o grubości 1 cm.50g. zwykłej mąki2 łyżki papryki mielonej2 jajka250g. bułki tartej4 łyżki masła4 łyżki oleju1 łyżka soli1 łyżka pieprzu mielonego

Komentarze.

Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy.
Jeśli chcesz dodawać przepisy, komentować musisz być użytkownikiem serwisu. W tym celu Zaloguj sie lub Załóż darmowe konto.
Udostepnij
Zobacz podobne
Kotlet schabowy, przepis Magdy Gessler
Smaczny kotlet schabowy - przepis Magdy Gessler
Faszerowany stek z mięsa mielonego
Niezwykle smaczny stek z szeregiem niespodzianek.
Top