Najlepsze przepisy kulinarne. Zdradzamy sekretne przepisy naszych babć oraz przepisy kulinarne współczesnej kuchni.
Przepis na
Kremowa zupa dyniowa, przepis Karola Okrasy
Podsumowanie
Czas przygotowania:
10 min.
Obróbka termiczna:
30 min.
Czas do podania:
40 min.
Poziom trudności:
Prosty
Ilośc porcji:
5
Informacje o użytkowniku
aleBabka
Użytkownik serwisu od: lut 6, 2018
Lokalizacja: Polska
Obserwowani użytkownicy
Twoja lista obserwowanych użytkowników jest pusta.

Kremowa zupa dyniowa z pomidorami i wędzonym kurczakiem

Kategoria: Zupy
dodano: pią,23 lut,2018,17:10
star star star star star
5 na 5 średnia z 1 ocen
komentarze: 0 - wyświetleń: 333

Dokładny opis cyklu przygotowania, duszenia, gotowania, pieczenia, etc.

Niezwykle szybki i prosty przepis na zupę dyniową.

 

  1. Soczewicę przesmaż  z posiekaną cebulą, dynią i czosnkiem, aż zrobi się szklista.
  2. Zalej bulionem i gotuj do miękkości.
  3. Dodaj pomidory i chwilę podgotuj, następnie zmiksuj wszystko na gładką jednolitą masę i zagotuj.
  4. Dodaj słodką śmietankę i dopraw solą oraz pieprzem.
  5. Można do smaku dodać ser mascarpone lub pleśniowy i razem zmiksować.
  6. Dodaj pokrojonego wędzonego kurczaka i posiekany szczypior  z dymki.

Smacznego!

Składniki, ilości, proporcje, etc.

- dynia, bądź mrożona dynia - 400 g.- soczewica czerwona - 50 g.- pomidory pelati - 100 g. - wędzony kurczak - 100 g.- cebula dymka - 1 szt.- czosnek - 1 ząbek- słodka śmietanka 18% - 100 ml- sól, pieprz i oliwa- 2,5 ltr. wywaru drobiowego

Komentarze.

Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy.
Jeśli chcesz dodawać przepisy, komentować musisz być użytkownikiem serwisu. W tym celu Zaloguj sie lub Załóż darmowe konto.
Udostepnij
Zobacz podobne
Staropolski żurek na własnym zakwasie
Żurek na własnym zakwasie
Rosyjska zupa solianka, przepis Magdy Gessler
Solianka, niezwykle pożywna, kwaśna i esencjonalna rosyjska zupa.
Zupa grzybowa 
z pieczonym sandaczem
Grzybowa 
z pieczonym sandaczem, przepis Karola Okrasy z moimi zmianami
Barszcz z kurek z pulpetami drobiowymi
Barszcz z kurek z pulpetami drobiowymi, przepis Karola Okrasy
Top