Najlepsze przepisy kulinarne. Zdradzamy sekretne przepisy naszych babć oraz przepisy kulinarne współczesnej kuchni.
Przepis na
Barszcz z kurek z pulpetami drobiowymi, przepis Karola Okrasy
Podsumowanie
Czas przygotowania:
Nie podano
Obróbka termiczna:
Nie podano
Czas do podania:
1 godz. 15 min.
Poziom trudności:
Prosty
Ilośc porcji:
4
Informacje o użytkowniku
aleBabka
Użytkownik serwisu od: lut 6, 2018
Lokalizacja: Polska
Obserwowani użytkownicy
Twoja lista obserwowanych użytkowników jest pusta.

Barszcz z kurek z pulpetami drobiowymi

Kategoria: Zupy
dodano: pią,23 lut,2018,18:52
star star star star star
0 na 5 średnia z 0 ocen
komentarze: 0 - wyświetleń: 330

Dokładny opis cyklu przygotowania, duszenia, gotowania, pieczenia, etc.

  1. Kurki opłucz i pokrój na mniejsze kawałki. Obsmaż na oliwie  z cebulką ale bez koloru. Warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do kurek.  Zalej rosołem i gotuj aż będą miękkie. Dopraw śmietanką i odrobiną soli. Dodaj majeranek i zagotuj.
  2. Mięso drobiowe wymieszaj  z kaszą i natką pietruszki, dodaj posiekany czosnek i jajko. Dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem ziołowym . Sformuj małe pulpety i gotuj ok. 5 min w rosole. Podawaj zupę wraz  z pulpetami.

Smacznego.

Przepis ze strony Karola Okrasy

http://karolokrasa.pl/ugotuj-sobie/12-barszcz-z-kurek-z-pulpetami-drobiowymi#first

Składniki, ilości, proporcje, etc.

Składniki na zupę:- kurki - 1 kg- 3 litry rosołu drobiowego- marchewka 2 szt.- pietruszka 2 szt.- cebula dymki 2 szt.- słodka śmietana 22% - 200ml.- posiekany, świeży majeranek - 1 łyżka- pieprz, oliwaSkładniki na pulpety drobiowe:- mięso mielone drobiowe - 1 kg- ugotowana kasz jęczmienna - 0,3 kg- posiekana natka pietruszki - 2 łyżki- czosnek - 1 ząbek- jajko - 1 szt.- sól i pieprz ziołowy

Komentarze.

Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy.
Jeśli chcesz dodawać przepisy, komentować musisz być użytkownikiem serwisu. W tym celu Zaloguj sie lub Załóż darmowe konto.
Udostepnij
Zobacz podobne
Staropolski żurek na własnym zakwasie
Żurek na własnym zakwasie
Rosyjska zupa solianka, przepis Magdy Gessler
Solianka, niezwykle pożywna, kwaśna i esencjonalna rosyjska zupa.
Kremowa zupa dyniowa z pomidorami i wędzonym kurczakiem
Kremowa zupa dyniowa, przepis Karola Okrasy
Zupa grzybowa 
z pieczonym sandaczem
Grzybowa 
z pieczonym sandaczem, przepis Karola Okrasy z moimi zmianami
Top