Barszcz z kurek z pulpetami drobiowymi
Kategoria:
Zupy
dodano: pią,23 lut,2018,18:52





0 na 5 średnia z 0 ocen
Dokładny opis cyklu przygotowania, duszenia, gotowania, pieczenia, etc.
- Kurki opłucz i pokrój na mniejsze kawałki. Obsmaż na oliwie z cebulką ale bez koloru. Warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do kurek. Zalej rosołem i gotuj aż będą miękkie. Dopraw śmietanką i odrobiną soli. Dodaj majeranek i zagotuj.
- Mięso drobiowe wymieszaj z kaszą i natką pietruszki, dodaj posiekany czosnek i jajko. Dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem ziołowym . Sformuj małe pulpety i gotuj ok. 5 min w rosole. Podawaj zupę wraz z pulpetami.
Smacznego.
Przepis ze strony Karola Okrasy
http://karolokrasa.pl/ugotuj-sobie/12-barszcz-z-kurek-z-pulpetami-drobiowymi#first
Składniki, ilości, proporcje, etc.
Składniki na zupę:- kurki - 1 kg- 3 litry rosołu drobiowego- marchewka 2 szt.- pietruszka 2 szt.- cebula dymki 2 szt.- słodka śmietana 22% - 200ml.- posiekany, świeży majeranek - 1 łyżka- pieprz, oliwaSkładniki na pulpety drobiowe:- mięso mielone drobiowe - 1 kg- ugotowana kasz jęczmienna - 0,3 kg- posiekana natka pietruszki - 2 łyżki- czosnek - 1 ząbek- jajko - 1 szt.- sól i pieprz ziołowy
Komentarze.
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy.
Jeśli chcesz dodawać przepisy, komentować musisz być użytkownikiem serwisu. W tym celu Zaloguj sie lub Załóż darmowe konto.