Faszerowany stek z mięsa mielonego





Dokładny opis cyklu przygotowania, duszenia, gotowania, pieczenia, etc.
Polecam, niezwykle smaczny i prosty w przygotowaniu stek.
Plastry boczku ułożyć na drewnianej desce, poprzekładać, a następnie wykorzystując talerz obciąć nadając odpowiedni kształt i wielkość.
Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 170 ° C.
Na patelni usmażyć posiekaną cebulę.
Wymieszać zmielone mięso z papryką, solą i pieprzem, dodając jajko. Pozwoli to nam na osiągnięcie lepszej konsystencji naszego mięsa.
Na kartce papieru do pieczenia rozłożyć mięso mielone na dwóch dużych podobnych krążkach.
Położyć na mięsie pierwszą warstwę cebuli. Posypać serami ( cheddar,mozzarella) i posiekaną pietruszką. Na warstwach sera ułożyć zapieczony wcześniej boczek, a nastepnie posypać serami, natką pietruszki i położyć na wierzch resztę naszej, podsmażonej cebuli,
Nakryć drugą warstwą mięsa mielonego.
Krawędzie naszego steka zespolić tak, aby nasz farsz nie wydostał się na zewnątrz.
Rozgrzać patelnię i smażyć na dużym ogniu przez około 5 minut z każdej strony.
Upieczony stek pokroić na kwadraty , a następnie dodać do kanapek z pomidorami i sałatą.
Smacznego.
Na koniec dodam od siebie, że stek zrobiłem w kształcie kwadratu, a poprzekładany boczek nie obcinałem do pokazanego na filmie formatu. Pozwoliło to później na podzielenie steka na równe części, a smak i efekt pozostał ten sam. Zróbcie to danie koniecznie. Polecam.