Najlepsze przepisy kulinarne. Zdradzamy sekretne przepisy naszych babć oraz przepisy kulinarne współczesnej kuchni.
Przepis na
Niezwykle smaczny stek z szeregiem niespodzianek.
Podsumowanie
Czas przygotowania:
15 min.
Obróbka termiczna:
15 min.
Czas do podania:
1 godz.
Poziom trudności:
Prosty
Ilośc porcji:
4
Informacje o użytkowniku
aleBabka
Użytkownik serwisu od: lut 6, 2018
Lokalizacja: Polska
Obserwowani użytkownicy
Twoja lista obserwowanych użytkowników jest pusta.

Faszerowany stek z mięsa mielonego

Kategoria: Dania z mięsa
dodano: pią, 2 mar,2018,09:48
star star star star star
5 na 5 średnia z 11 ocen
komentarze: 0 - wyświetleń: 611

Dokładny opis cyklu przygotowania, duszenia, gotowania, pieczenia, etc.

Polecam, niezwykle smaczny i prosty w przygotowaniu stek.

Plastry boczku ułożyć na drewnianej desce, poprzekładać, a następnie wykorzystując talerz obciąć nadając odpowiedni kształt i wielkość.

Piec w piekarniku  przez 15 minut w temperaturze 170 ° C.

Na patelni usmażyć posiekaną cebulę.

Wymieszać zmielone mięso z papryką, solą i pieprzem, dodając jajko. Pozwoli to nam na osiągnięcie lepszej konsystencji naszego mięsa.

Na kartce papieru do pieczenia rozłożyć mięso mielone na dwóch dużych podobnych krążkach.

Położyć na mięsie pierwszą warstwę cebuli. Posypać serami ( cheddar,mozzarella)  i posiekaną pietruszką. Na warstwach sera ułożyć zapieczony wcześniej boczek, a nastepnie posypać serami, natką pietruszki i położyć na wierzch resztę naszej, podsmażonej cebuli,

Nakryć drugą warstwą mięsa mielonego.

Krawędzie naszego steka zespolić tak, aby nasz farsz nie wydostał się na zewnątrz.

Rozgrzać patelnię i smażyć na dużym ogniu przez około 5 minut z każdej strony. 

Upieczony stek pokroić na kwadraty , a następnie dodać do kanapek z pomidorami i sałatą.

 

Smacznego. 

Na koniec dodam od siebie, że stek zrobiłem w kształcie kwadratu, a poprzekładany boczek nie obcinałem do pokazanego na filmie formatu. Pozwoliło to później na podzielenie steka na równe części, a smak i efekt pozostał ten sam. Zróbcie to danie koniecznie. Polecam. 

 
	 

Składniki, ilości, proporcje, etc.

12 plasterków boczku2 cebule500 g. mięsa mielonego z łopatki250 g. startego sera cheddar25 g. startego sera mozzarella1 jajkonatka pietruszkipapryka ( w zależności od gustu ostra lub łagodna )olejsól i pieprz mielony

Komentarze.

Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy.
Jeśli chcesz dodawać przepisy, komentować musisz być użytkownikiem serwisu. W tym celu Zaloguj sie lub Załóż darmowe konto.
Udostepnij
Zobacz podobne
Kotlet schabowy
Kotlet schabowy w panierce z papryką
Kotlet schabowy, przepis Magdy Gessler
Smaczny kotlet schabowy - przepis Magdy Gessler
Top